Tevékenység

A társaság fő tevékenysége a membrános földgáz fogyasztásmérők (gázmérők) hitelesítésre történő előkészítése, hitelesítése, metrológiai vizsgálata, csomagolása, a megrendelői igényeknek megfelelő logisztikai feldolgozása. A tevékenység kiterjed a használt gázmérők felújítására is.
A gázmérők a mérésügyről szóló 1991. évi XLV. Törvény alapján joghatással járó mérőeszközök. Hitelesítésük hatósági tevékenység. A hitelesítő laboratóriumokban a mérésügyi hatósági tevékenységet a Kormány 320/2010. (XII. 27.) Korm. rendelete alapján a területi mérésügyi és műszaki biztonsági hatóságok látják el, mint a fővárosi és megyei kormányhivatalok szakigazgatási szervei.
A tevékenységhez szükséges infrastruktúra a társaság tulajdona. A hitelesítő laboratóriumokat a társaság működteti, az erőforrásokat biztosítja. A szükséges személyzet a társaság dolgozóiból áll.
A laboratóriumok képessége a háztartási (G4-G6) és a középteljesítményű (G10-G100) névleges teljesítményű normál és hőmérséklet-korrektoros gázmérőkre terjed ki.
A technológiai kapacitás évi százezret meghaladó nagyságrendű mérő darabszám feldolgozását teszi lehetővé. A kapacitás kitöltése az elmúlt években megvalósult.
A társaság 2011 óta végzi a gáziparban is alkalmazott műanyag csőhegesztő berendezések javítását, szervízelését, minősítését.